Perez wint ook Formule 1 Grand Prix Azerbeidjan, Verstappen tweede

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidjan, vandaag verreden in de straten van Bakoe, is gewonnen door Red Bull-coureur Sergio Perez.

De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen won zaterdag ook al de sprintrace. Hij wist vandaag vanaf de derde startplek – met dank aan een gunstige pitstop tijdens een safety car, waar Verstappen net daarvoor naar binnen dook en daarmee seconden verspeelde – op te rukken naar de eerste plek. De Mexicaan maakte geen enkele fout en het lukte de op de tweede plek rijdende Max Verstappen niet om zijn teamgenoot te bedreigen. De een-twee voor Red Bull kon verder geen enkel moment tijdens de race door een andere coureur worden bedreigd. Charles Leclerc (Ferrari) finishte als derde. Het extra punt voor de snelste raceronde ging naar George Russell (Mercedes).

De enige safety car-situatie in de race werd overigens veroorzaakt door de voor AlphaTauri rijdende Nederlander Nyck de Vries.

Max Verstappen blijft aan de leiding in de stand om het WK. Hij zag zijn voorsprong op teamgenoot Perez teruglopen naar 6 punten.

Volgende weekend staat voor het eerst de Formule 1 Grand Prix van Miami in Florida op de agenda.

Cookieinstellingen