Fortuna plaatst toelichting op social mediapost van Yilmaz

Foto: © Fortuna Sittard

Na de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Groningen postte Fortuna-spits Burak Yilmaz een opmerkelijk bericht op social media.

In dat bericht leek hij zijn afscheid aan te kondigen bij de club, waar hij begin van dit seizoen een vijfjarig contract tekende. Dat bericht luidde als volgt: “Dear Fortuna Sittard family and beautiful fans; It was a great pleasure to play for you, thank you for everything, I hope for better and more successful years.”

Vandaag plaatste Fortuna Sittard een bericht op de clubwebsite waarin Yilmaz een toelichting gaf.

De aanvoerder ging woensdagavond met het bestuur om tafel. Daarin gaf Yilmaz aan het seizoen af te maken in het Sittardse geel en groen. “Ik ben ook de resterende zeven wedstrijden gewoon beschikbaar voor Fortuna,” aldus de 37-jarige aanvaller. “Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Uiteindelijk hoort dat ook bij voetbal.”

Burak vervolgt: “We hebben tegen FC Groningen een belangrijke stap gezet in de strijd om handhaving, dat was en blijft onze topprioriteit. Nu we er goed opstaan moeten we ook durven vooruit te kijken. Met oog op volgend seizoen is het daarom wellicht goed om andere spelers minuten te laten maken. Dat was eigenlijk de boodschap van het bericht op mijn Instagram.”

Burak tekende bij aankomst in Sittard een verbintenis voor vijf seizoenen. Beide partijen blijven de komende periode met elkaar in gesprek hierover. “Ik heb nog geen keuze gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben nog zeven wedstrijden en dan zit het seizoen er normaal gesproken op. Ik wil de komende maanden gebruiken om na te denken over mijn toekomst, zodat ik straks een keuze maak waar ik volledig achter sta.”

 

Cookieinstellingen