Ajax tegenstander in laatste thuiswedstrijd Fortuna Vrouwen

Foto: © Fortuna Sittard

Azerion Eredivisieclub Fortuna Vrouwen speelt vanavond tegen Ajax de laatste thuiswedstrijd van haar debuutseizoen.

Voor de Amsterdamse formatie staat er nog zeer veel op het spel. Ajax staat tweede en heeft met nog drie wedstrijden te spelen twee punten achterstand op koploper FC Twente. Bovendien speelt Ajax in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen datzelfde FC Twente.

Met andere woorden: de vrouwen van Ajax hebben nog alle kans op het kampioenschap. Maar dan moet er in Sittard gewonnen worden van de enige ploeg die dit jaar tot nu toe FC Twente wist te verslaan.

Voor Fortuna Vrouwen staat er behalve de sportieve eer eigenlijk niets meer op het spel. Het team van coach Roger Reijners bezet de derde plek van de ranglijst en kan in theorie qua puntenaantal enkel nog worden ingehaald door PSV. Het doelsaldo van Fortuna is echter aanmerkelijk beter dan dat van de Eindhovense concurrent. De derde plek voor Fortuna in de eindrangschikking is daarmee zo goed als zeker.

Tegen Ajax treedt Fortuna Vrouwen naar verwachting aan in de volgende opstelling: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings en Tessa Wullaert.

De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Cookieinstellingen