Leclerc pakt ook pole voor sprintrace in Bakoe

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De eerste sprintrace shootout – de kwalificatie voor het bepalen van de startopstelling van de sprintrace – is gewonnen door Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Het is zijn tweede pole position van dit race-weekend, want gisteren won hij de kwalificatie voor de race van zondag. De tweede plek was voor Red Bull-coureur Sergio Perez, die zijn teamgenoot Max Verstappen ls derde zag finishen. Dat Leclerc met zijn bolide tijdens een laatste snelle ronde in de muur belandde deerde hem verder niet, omdat zijn eerder gereden tijd door niemand meer werd verwijderd.

Tijdens de shootout werden net als tijdens een normale kwalificatie drie sessies gereden, waarbij in de eerste twee sessies steeds 5 coureurs afvallen. Tijdens de shootout zijn de teams echter verplicht om de eerste twee sessies op de medium banden te rijden en de derde sessie op de softs.

Vanmiddag om 15:30 uur start de eerste sprintrace van dit Formule 1 seizoen. De uitslag heeft geen enkele invloed op de startopstelling voor de race die zondag om 13:00 uur van start gaat. De kwalificatie daarvoor was vrijdagmiddag en resulteerde in pole position voor Charles Leclerc en een tweede startplek voor Max Verstappen.

Cookieinstellingen