Grote Prijs Azerbeidzjan tot en met 2026 op de kalender

Start Grand Prix Azerbeidzjan
Start Grand Prix Azerbeidzjan
Foto:

De Grote Prijs van Azerbeidzjan staat zeker tot en met 2026 op de kalender van de Formule 1. Het contract van het stratencircuit van Bakoe werd met drie jaar verlengd.

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan.

“Het het hele land is trots op de Grote Prijs en de race zal onze fans nu nog drie jaar blijven inspireren en opwinden”, zei de minister van Sport Farid Gayibov over de verlenging. “De afgelopen zes races waren enkele van de beste en meest dramatische in de lange geschiedenis van de sport. We kijken ernaar uit om de komende drie jaar meer magische momenten te creëren voor Formule 1-fans in binnen- en buitenland, te beginnen met dit weekend.”

In 2016 werd er voor het eerst een race in Bakoe gehouden. Sinds 2017 draagt de naam de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Vorig jaar was Verstappen de beste in Bakoe. Vandaag startte en finishte hij als tweede achter de van poleposition vertrokken Charles Leclerc van Ferrari. De race werd evenwel gewonnen door Verstappens teamgenoot Sergio Perez, die daarmee zijn tweede Grand Prix-zege in Bakoe behaalde. De Mexicaan won eerder al de editie van 2021, vorig jaar was Max Verstappen de snelste op het stratencircuit aan de Kaspische Zee.

Cookieinstellingen