Fortuna Vrouwen verliest van Feyenoord in oefenduel

Op vrijdag 14 april oefende Fortuna Vrouwen in Eindhoven tegen het Rotterdamse Feyenoord.

De ploeg van Roger Reijners kende geen makkelijke middag tegen de Rotterdamse vrouwen.

De wedstrijd begon rustig, met beide teams die de bal probeerden te behouden en op zoek waren naar openingen in de verdediging van de tegenstander. Naarmate de eerste helft vorderde, begon Feyenoord steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging van Fortuna. Dit leidde tot een doelpunt in de 35ste minuut, toen Feyenoord met een uitbraak doeltreffend was. Vijf minuten scoorde Feyenoord andermaal na een snelle uitbraak.

In de laatste minuut van de eerste helft tekende Feyenoord de derde treffer aan, dit keer na een verdedigende fout van de Fortuna-defensie. Met een 3-0 voorsprong voor Feyenoord gingen beide teams de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft probeerde Fortuna nog wel terug te komen in de wedstrijd. Er waren nog enkele kansen voor beide teams, maar er werd niet meer gescoord.

Daarmee verloor Fortuna Vrouwen de generale repetitie voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op zaterdag 22 april aanstaande.