Hongerige Pogacar wil ook Amstel Gold Race winnen

Foto: © Sporteve Foto

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar verschijnt zondag als grote favoriet aan de start van de Amstel Gold Race.

“Mijn voorjaar is al geslaagd”, zei de wielrenner die twee weken geleden met veel machtsvertoon de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef. “Maar ik ben nog steeds heel hongerig.”

De 24-jarige Pogacar neemt voor de tweede keer deel aan de klassieker over de Limburgse heuvels. Vier jaar geleden haalde de tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk de finish niet. “Ik heb het gevoel dat het met mijn conditie nog wel goed zit”, zei hij. “Ik wil dit tot Luik-Bastenaken-Luik vasthouden.”

Pogacar moet afrekenen met Michal Kwiatkowski, de Poolse winnaar van vorig jaar. Ook Benoît Cosnefroy, Tiesj Benoot en Tom Pidcock zien kansen voor een goede eindklassering. Mathieu van der Poel en Wout van Aert doen niet mee aan de Amstel Gold Race.

Cosnefroy legt zich niet neer bij de winst voor Pogacar. “Als Van der Poel, Van Aert en Pogacar alle drie meedoen, dan is de kans groot dat één van hen wint”, zei de Fransman. “Maar als er maar een renner van ‘De Grote Drie’ van het voorjaar meedoet, dan is hij zeker te verslaan.”

Cookieinstellingen